Cognitive basis of transpersonal psychology

Descripció

Despertar la visió espiritual. Veure clarament i reconèixer el sagrat en tot
No veiem les coses com són, sinó com som, diu el Talmud.
Sabem que el que ens dóna cada moment depèn de l’atenció que li brindem.

En la vida moderna estem saturats d’informació, però la saviezza és escassa
Totes les religions han postulat a la saviesa com un dels més alts valors. Què és, exactament, la saviesa?

Expressar a l’esperit en acció. Abraçar la generositat i l’alegria del servei
La psicologia ha comprovat que les persones generoses són més felices i saludables que les més avares.

També tractarem L’EUFÒRIA DEL BENEFACTOR segons Roger Walsh

L’eufòria del benefactor és una sensació eufòrica seguida d’un període de calma més perllongat, que s’experimenta després d’haver realitzat una acció bondadosa.

La sensació física és resultat de l’alliberament d’endorfines, i ve seguida d’un període més llarg d’un estat emocional d’accentuat benestar i sentit de la vàlua personal, sensacions que al seu torn redueixen l’estrès i milloren la salut del benefactor.

Segons Roger Walsh tots volem ser feliços, però què és el que aporta la felicitat permanent?

És interessant veure com la investigació està donant la raó a la saviesa antiga en molts aspectes. Els diners, per exemple, són sorprenentment ineficaços per a aquest tema: pot alleujar el sofriment de la privació, però ja obtenint uns mínims econòmics resulten de molt escassa utilitat per incrementar una felicitat duradora.
Per tant, què és el que funciona en aquest cas? Hi ha moltes coses que poden donar una empenta temporal a la felicitat, però a llarg termini ja és un altre assumpte. Els investigadors han trobat tres coses que han tingut èxit per a aquest propòsit.

Quins són?

1) Conrear la gratitud, i és particularment eficaç escriure cada dia sobre alguna cosa per la qual cosa ens sentim agraïts.
2) Reformular les experiències difícils de manera positiva. Aquesta és, per descomptat, la vella pràctica de buscar el costat positiu de les coses.
3) La generositat. L’antiga saviesa és certa: donar als altres és donar-se, al seu torn, a un mateix, i el resultat és el que anomenem l’eufòria del benefactor.

A càrreg de
Magda Solé

Informació i contacte
Dissabte, 14 de Gener del 2017

De 10:00 a 19:00

IPTB (Institut de Psicología Transpersonal de Barcelona), c/ Granados 5 Bajos, 08017 Barcelona. Telf: 93.280.09.89 i 667366866

– Places limitades

– Es necessària la confirmació prèvia a info@transpersonal.cat